Bu Blogda Ara

19 Aralık 2016 Pazartesi

Quake Champions'la Efsane Devam Ediyor


Türkiye'ye internetin rötarlı bir şekil de gelmesi ve kişisel bilgisayarların pahalı olması nedeniyle İD Software tarafından 1996-97 senesinde çıkartılan  Quake ve Quake 2 gibi oyunlara başlama fırsatım hiç olmamıştı .
 

Ozamanlar henüz 5 veya 6 yaşındaydım  ancak serinin en sevilen oyunu olan Quake 3' e yetişebilmiştim. Hayatımda oynadığım ilk FPS oyunu olmasına rağmen sabahlara kadar hiç sıkılmadan benim ve  birçok insanın yapay zekaya karşı oynadığı oyun olmuştu .Tabi oyunda birde multiplayer özeliği vardı.



Bunun yanı sıra Türkiye'de internet kafe sayısının giderek artığı bir döneme denk gelmesi Q3'ün Türkiye'de giderek popülerleşmesinin de önünü açmıştı .

Q1 ve Q2 den ayrılan yönü ise yeni nesil Quake III Engine motorunun kullanılması aracılığıyla oyunculara gözle görülür bir görüntü kalitesi ve grafikler sunmasıydı. Ancak bundan daha önemlisi seri de ilk defa diğer oyuncuların birbirlerine karşı mücadele ettiği bir oyun olduğuydu.

Bu sayede arkadaşlarımızla yada başkalarıyla  yerel ağlar üzerinden  çevrimci olup odalar kurarak oyunu oynayabiliyorduk. Oyun içerik olarak seçtiğimiz karakterler aracılığıyla belirli bir oyun haritasında totalde takım olarak en fazla öldürme skorunu elde eden takımın  kazanması mantığına dayanıyordu.


Birçoğumuzun kendine has iyi kullandığı bir silahı vardı kimileri rocket launcherı kendini havaya sıçratmak için kullanırdı kimileri machine gun la etrafı tarardı kimileri ise rail gun la uzaktan avcı modunda pusuya yatardı. Benim ise en sevdiğim silah plasma gundu etrafa mavi mavi buz kristaleri sacar ve oldukça fazla hasar verirdi tek kötü yanı ise seri şekilde kullanıldığında şarjının çok çabuk bitmesiydi.



1999 yılında piyasaya sürülen Quake3 ten sonra ortaya çıkan ve serinin son oyunu olan Quake 4 ise oldukça başarılıdır senaryo modu korku ve gerilim sevenler için birebirdir ve Quake 3 ten sonra ID software'in kanaatimce en başarılı yapımıda olsa


piyasada fps oyunlarının sayısı giderek artsada eminim ki her birimizin gözleri bir zamanlar başından kalkmak bilmediğimiz Quake 3 ün devam versiyonu olacak şekilde hazırlanacak yeni bir oyunu aramaktadır. Ve sonunda her ne kadar geç kalınsa da o muhteşem karar alınmış ve Quake Champions ismiyle oyun adeta yenilenerek sevenlerine 2017'için gün vermişti.



Oyun adeta  Quake 3,'ün yenilenmiş hali gibi  yapımcılar, seride  grafikleri ile öne çıkan ve oyunculara akıcı oynanış imkanı sağlayan Quake III Arena ile tanıştığımız Multi Player tabanlı efsaneyi günümüzün teknolojisine uyarlıyarak yeni oyununda bizlere sunacak.

Quake Champions'un şuan için sadece Pc platformlarına yönelik çıkacağı bilinmekte açıkçası trailer 'ında eski karakterleri sevdiğimiz eski silahlarla yenilenen grafikler eşliğinde görmek bizi şimdiden heyecanlandırmış durumda.


 
İD Software tarafından geliştirilen oyunun dağıtımcısı ise The Elder Scroll serilerinden tanıdığımız Bethesda olacak.

Aşağıdaki Linke tıklayarak oyunun Trailer'ını izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=XKQUIdPJTBo










12 Aralık 2016 Pazartesi

Robert E. Howard‘ın Öyküsünden Esinlenen Conan Exiles Yakında Bizlerle


2008 yıllında Funcom tarafından piyasaya sürülen ancak yeteri kadar ilgi görmeyen Age Of Conan  oyunundan sonra Funcom yeniden çalışmalara başlayarak geliştirdiği yeni oyunu Conan Exiles ile piyasaya sağlam bir geri dönüş yapmayı planlıyor.


Robert E.Howard‘ın  yaratığı çizgi roman karakteri olan Kimmeryalı  Conan'ın
 öyküsünden esinlenilerek yaratılan oyun 2017 yılının Ocak ayında  RPG türünde oyun severler ile  kurgusal bir sahnede yer alan  karakterlerin rollerini üstlenmesini bekliyor olacak.

Oyun  ana karakterin bir savaşçı olarak savaşmaya başlayarak bir ülke imparatoru olması şeklinde kurgulanmış.Bizde kendimize düşen görevleri yerini getirerek bu yolda ilerleyeceğiz peki nasıl ?

Öncelikle iyi bir motivasyon lazım çünkü gelecek oyun tamamen hayata kalmak üzerine kurulu.

 Oyunun başlangıç noktası bir çöl olacak dolayısıyla hayata kalabilmek için oyunda ilk arıyacağımız şey su ardından yiyecek ve daha sonra etraftaki malzemeleri toplayarak yapıcağımız bir barınak olacak. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya başladıktan sonra artık lüks ihtiyaçlarımız için savaşabiliriz bazı bölgeleri işgal edip kendimize köle edinebilir daha sonra İmparator olduğumuzda onlara özgürlüklerini geri verebiliriz.Oyun hayata kalma odaklı diğer oyunlara benzer bir çok mekaniği içerisinde bulundursa da 1000'yıl sonra getirdiği kölelik sistemi ile sanırım benzerlerine olan farkını ortaya koyacak.

Bunun yanı sıra oyunda yüzyıllardır  İnsanoğlunun bir şeylere inandığı ve ortaya çıkardığı Tanrıların savaşlarına da şahit olacaksınız .

Oyunda taptığınız ve uğruna kurban adadığınız Tanrınız sizin için meydana çıkacak ve rakipleriniz belirli bir süreliğine Tanrınızın gazabını üzerlerinde hissedecek.


Oyun multiplayer ve Single player olmak üzer çoğu oyundaki gibi çoklu bir yapıda oynanabildiği gibi tek başınıza oynayabileceğiniz bir yapıda da olacak.

Karakter gelişimi ile başlayan ve hayatta kalma mücadelesini temel alan  bu oyunda  günümüzde bile hayata kalmak bu kadar zor iken son olarak sizin gibi prens ve imparator adaylarını motive edicek  ve birçok Conan hayranının hatırlayacağı  Robert E. Howard 'ın meşhur dizelerine götürüyorum.

"Şunu bilin ki Prensim, kabaran okyanusların Atlantis'i ve onun görkemli kentlerini yutmasından sonra Dünyada o güne değin görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, Dünya üzerindeki imparatorluklar ve uygarlıklar, gökteki yıldızların mavi parıltıları kadar dağınık fakat belirgindi. İşte bu sıralarda Kimmeryalı Conan geldi. Çelik bilekli elinden kılıcını hiç bırakmayan bu kara saçlı, şahin gözlü yiğit tüm imparatorlukları sandallı ayağının altında çiğnemek istiyordu.."

Eğer sizde Conan Exiles 'da yaratacağınız karakterle birlikte böyle bir maceraya atılmak istiyorsanız yaklaşık olarak 7 hafta içinde erken erişim için  sunulacak oyunu http://store.steampowered.com/ adresinden temin edebilirsiniz.
















5 Aralık 2016 Pazartesi

Aksiyon Ve Macera Arayanlara The Last Of Us:2 Duyuruldu


Sony'nin bu yıl oyun dünyasının önemli etkinliklerinden biri olan 3 ve 4 Aralık tarihleri arasında düzenlediği PlayStation Experience 2016 etkinlikleri bu sene Anaheim-California'da yapıldı.Etkinlikte  The Last of Us Part II' nin ilk fragmanı ile birlikte yayınlanması  aksiyon ve macera türündeki oyun severler 'in en çok merak ettiği ve beklediği oyunlardan birisi oldu.


Sony Computer Entertainment tarafından yalnızca PlayStation 3 için yayımlanan video oyunu Aralık 2011'de yayınlanmasının duyurulmasından sonra, günümüzde olduğu gibi  en çok beklenen oyunlar arasındaki yerini almıştı.

Özellikle karakterleri, alt metini ve kurgusuyla ön plana çıkan oyun insanı duygusal yönden etkileyen manzaraları ve Gustavo Santaolalla tarafından bestelenen müzikleri ile adeta bir sanat eseri gibi sizi içine çekiyor.

İlk oyun; tüm dünyayı saran ve bulaşanları birkaç saat içerisinde saldırgan yaratıklara dönüştüren salgın bir hastalığın başlamasından yirmi yıl sonrasını  konu alıyordu. Hastalık sebebiyle medeniyet büyük ölçüde kendini ilkel bir ortama bırakıyor  ve farklı gruplar hâlinde yaşamak zorunda kalan insanlar, hayatta kalabilmek için birbirleri  ile mücadele etmeye başlıyordu. Amerika Birleşik Devletleri'nde adeta  kıyamet sonrası niteliğinde geçen oyun, hastalığa karşı direnci olan  Ellie' isimli bir çocuğu orta yaşlardaki erkek karakterimiz  Joel 'ü kullanarak  Ateşböcekleri isimli ayrılıkçı bir gruba ulaştırmaya çalışıyorduk.Üçüncü şahıs görünümün kullanıldığı oyunda oyuncular Joel'un kontrolünü sağlarken, Ellie ise yapay zekâ tarafından kontrol edilirdi.

Oyunda bir nesnenin arkasına saklanarak düşmanlardan gizlenmek mümkündür.Oyunda bulunan hastalıklılar ise kendi içerisinde koşucular,izciler,tıkırdayanlar ve şişkinler olarak dört gruba ayrılmaktadır.Bu hastalığın bulaştığı insanlar arasında en kolay şekilde başa çıkabileceğimiz "koşucular" isimli tam olarak hastalığın etkisine girmeyen ancak hastalığa yakalanmayan diğer insanlara saldıranlardır. En zorlu rakiplerimiz ise adeta hastalıkla bütünleşen vücudunu hastalığın kendine has bir  bir zırhla kapladığı ve sizi tek bir ısırıkta öldürebilecek güçteki "şişkinler"dir.

 The Last of Us tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak kabul edilmiş .2012 ve 2013 yılları arasında birçok ödüle layık görülmüştür. Altın Joystick Ödülleri,Yılın Oyunu ödülleri gibi birçok ödül kazanmış ve bu sayede tarihteki en çok ödül kazanan oyunlardan biri haline gelmişti.


3 Aralık 2016 tarihinde PlayStation Experience etkinliğinde The Last of Us Part II'nin ilk fragmanında derin bir orman görüntüsü içinde  medeniyetin doğaya teslim olduğu bir yerde 14 yaşında ki Ellie'nin 19 yaşında  genç bir kız olduğunu eline gitarını alarak  şarkı söylemeye başladığını görüyoruz. Hikâyenin ilk oyundan yaklaşık olarak beş yıl sonrasını anlatacağı  Ellie'nin ise oynanabilir bir karakter olacağı açıklanırken oyunun müziklerinin ilk oyunun da bestecisi olan Gustavo Santaolalla tarafından besteleneceğide duyuruldu.

Aşağıdaki linkten The Last US:Part II ile birlikte Playstation Experience 2016 'nın birinci gününü izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=iJgzJZiys-c



28 Kasım 2016 Pazartesi

Tekken 7 İle Kavga Kaldığı Yerden Devam Ediyor


Namco Bandai firmasının  90 lar da piyasaya sürdüğü ve bir çoğumuzun ilk olarak atari kasetleri aracılığıyla tanıştığı Tekken , Street Fighter ve  Mortal kombat' la birlikte dövüş oyunlarının belkide atasıdır kendisi.

İlkokulda Atari kasetleri aracılığıyla tanıştığımız bu oyunlar atari kasetlerinden çıkıp daha etkileyici grafiklerle yenilenerek  yerlerini Dev makinaların oluşturduğu Atari Salonlarına bırakmıştır ozamanlar oyun oynamak oldukça pahalı ve zordur tam hatırlayamamakla birlikte 1 jeton 25 yada 50 krş tur ve kendimden örnek vermek gerekirse 2-3 arkadaşla birlikte 75 krş toplayıp 3 jeton alabilmek için yaklaşık 1.5-2kg demir toplamak ve  mahalenin hurdacısına satmak zorundaydık.

Bazen ise okul harçlıklarımızdan kalanları burada harcardık.Ayrıca Ozamanlar  makinalar sadece kendisine ait olan oyunu çalıştırmaktadır buda bir oyunu oynamak için yaklaşık 3-4 kişinin oyunun bitmesini beklemek demekti tabi bazen birileri sizin ardınızdan makineye jeton atarak size meydan okumak istemiyorsa.

Oyun basitir her oyuncunun yaşamını gösteren bir vardır  ve  kavga 2 round üzerinden başlar rakibini devirmek için makineyi iyi kullanan kazanır ya sıradaki rakibini bekler yada kaldığı bölümden yapay zekaya karşı oynamaya devam eder.Bizde bu şekilde yıllarca oynamaya atari salonlarına jeton atamaya devam ettik.

Taki playstation ortaya çıkana kadar playstation sonra atari salonları bir kaç yıl içinde kapanmaya yerlerini playstation kafelere bırakmaya başladı tabi ozamanlar tekken 2 atari salonlarındaki ilk 3 boyutlu dövüş oyunu olması onu daha ayrıcalıklı kılıyordu bir bakıma ve tatatam seri Tekken 3 ile playstation'da yoluna devam ediyordu.


Playstation çıktığında bayağı pahalı bir makineydi ama jetonlara ödediğimiz paranın yanında çok daha ucuzdu artık oyunlar jetona göre değil zamana karşı direniyordu.

Ozamanlar Amcamda bu makinalardan bir tane almıstı kendisine bende ailemden izin alarak 3-5 gün amcamlarda sabah 7 gece 3 'e kadar uyumadan Tekken 3 ü oynamaya başlamıştım.

Tekken'in sonunda bilindiği üzere stage denilen bölümleri bitirdiğinizde oyuna gizli karakterlerden biri daha dahil oluyor ve onu deneyebiliyordunuz.Benim açımdan herşey güzeldi taki playstation kapatıgımda mevcut bir hafıza kartı olmamasından dolayı kaybetiğim karakterleri görene dek favori karakterim ozamanlar bir çok kişininde favori karakteri olan Hwoarang'dı ve bir günde tüm karakterleri  kendisi aracılığıyla açmıştım  hatta bu karakter bir kaç aylığına karateye bile başlamama sebeb olmuştu oysa kendisi bilindiği üzere tekvandocuydu.


Daha sonra bildiğiniz üzere playstation 2 çıktı ve Tekken 3 ten sonra Tekken 4 ve 5 de yeteri kadar başarı sağlayamayan Namco firması Tekken 6 ile adeta tekrar hayata tutundu ve Tekken 7 ile hala  hayata kalmaya çalışıyor ve kavga kaldığı yerden  Arcade makinalar  yani Atari
Salonlarındaki o dev makinalar

üzerinden  Avrupada oynanmaya devam ediyor.PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows için ise oyun  2017 'de uygun hale getirilecek ve Unreal Engine 4 oyun  motorunu kullanıcak.Bu arada Street Fighter serisinden tanıdığımız Akuma'da Tekken 7 karakterlerinden biri olarak oyundaki yerini alıcak.


Tekken 7 oynanış videosu ve Trailerlarına aşagıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=20Tblfze4A8

https://www.youtube.com/watch?v=NVzfhaHL3Dc








17 Kasım 2016 Perşembe

Watch Dogs 2 ile Daha Fazla Hack





Ubisoft'un gözde oyunlarından biri olan Watch Dogs bildiğiniz üzere 2013 te ilk akılı şehir olan Chicago'da ki elektirik şebekesine bir hacker tarafından virüs sızdırılması ile şehir hayatının alt üst olması ve sonrasında  bu olayın büyük şirketlerin ilgisini çekmesi üzerine Chicagoda'ki birçok büyük firmanın  bir araya gelerek insanların tüm yaşamını kontrol eden CtOS isimli işletim sistemini ortaya çıkarması ve bu sistem sayesinde  güvenlik kameraları, trafik lambaları, cep telefonları ve daha birçok elektronik cihaz tek bir merkezden yönetmeye başlamasını konu alıyordu.

 Oyunun ana karakteri Aiden Pearce ise bu durumu kendi çıkarları için kullanmaya başlıyor ve bir zamanlar ailesine saldıran ve yeğenini öldüren katileri  şehrin tüm sistemlerine sızarak  kulandığı profiler adlı cihaz ile bulmaya adıyordu. Oyuncular Aiden'ın elinde bulunan cihaz sayesinde şehri adeta  bir silah olarak kulanıyor çervesindeki insanların telefonunu dinleyebiliyor,trafik lambalarını, kameraları araçları hackliyerek ona bu yolda yardım ediyorlardı.

Ancak oyundaki hack sisteminin basit ve yeterince iyi olamaması oyuncuların bu yöntemi kulanmak yerine direk çatışmaya girerek bölümleri kolayca hatta neredeyse hiç hack'e bulaşmadan bitirmelerine sebeb oluyordu .Dolayısıyla oyunun ana mekaniği  hack den çok çatışmaya dönmüştü. Oyuncular hack'den nasibini alamamış ve oyun sıradanlaşarak oyuncuların bu kondudaki beklentilerini karşılayamamıştı.


Ubisoft bu kez Watch Dogs 2 ile beklentileri karşılamaya çalışyor. Hikayenin arka planını daha detaylı ve eğlenceli bir şekilde değiştirerek oyunculara aktaran aynı zamanda oyundaki Hack sistemlerinide daha fazla geliştirerek oyuncuların daha fazla hack yapabilmesine olanak sağlayan Watch dogs 2 ilk hikayedeki CtOs'un bir daha hacklenmemesi için yeni bir sürüm,yeni bir ana karakter  ve hikaye ile birlikte tüm sistemi yeniliyor .CtOS.2.0 ile artık nesneler değil hayatın kendisi hack'e musait hale geliyor.

Şuan için sadece Playstation 4 ve Xbox One  üzerinden oynanabilen oyun 29 kasım tarihinde Microsoft Windows'a da uyumlu hale getirilecek.




7 Kasım 2016 Pazartesi

Blizzcon Video Oyun Konferansı 2016 'da World Of Warcraft Legion paketine 7.2 Yaması olarak Tomb of Sargeras'ı ekliyeceğini duyurdu













Blizzard’ın her yıl düzenli olarak ABD  Anaheim, Kaliforniya 'da yaptığı Blizzcon, en yeni oyunların ve oyunlara gelen yeniliklerin duyurulduğu  yer olmuştu. Bir zamanlar hepinizin bildiği gibi en prestejli eşyaların düştüğü Raidler WoW'un en güzide mekanlarıydı ve hala da öyle ancak zamanla çoğu oyuncunun  düzenli olarak raid yapamıyacak hale gelmesi  ve böyle bir organizasyona dahil olmadan diğer oyuncularla eş seviyeye gelmenin zorluğu bir yana raid eşyalarını kulanabilecek seviyeye gelmiş oyuncuların yapacak bir şey bulamaması ve giderek oyundan kopmaları "en popüler MMORPG oyunu" olarak  tanınan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş  Blizzard'ı harekete geçirerek  alternatif çözümler üretmeye yönlendirdi. Blizzard bu bağlamda Blizzcon 2016 da duyrulan Legion genişleme paketi ile oyuncuların geri döneceğini ve tekrar eski gücüne kavuşucağını söylemişti ve görünen o ki verdiği sözü tutmaya kararlı.

7.1 Return Of The Karazhan yamasıyla birlikte oyuncuların en sevdiği eski mekanlardan biri olan Karazhanı yenileyerek  ilgiyi üstünde toplamayı başaran Blizzard bu kez Wow tarihindeki en büyük kötü adam olan Sargerasın mezarının kapısını oyunculara açıyor.Bildiğiniz üzere burayı son kez ziyaret eden ve Sargerasın gücünü elde etmeyi amaçlarken Sargeras tarfından kandırılan belkide Sargerastan sonraki en büyük kötü diyebileceğimiz  Guldan'ın hayatına mal olmuştu .Bu  yüzden dikkatli olmalı ve bir üs kurup saldırı planı hazırlamanız sizin için faydalı olucaktır.

Peki Tomb Of Sargeras'ta Bizi Neler Bekliyor Olacak

 Tomb of Sargeras Raid’in de 9 boss var ve burada savaşmamız için  Legion  ordularının yanı sıra Naga  kuvvetleri de  onlarla birlikte bizleri bekliyor olacak. Bosslar  hakında bilgi vermek gerekirse Boss’lar dan biri  yıllar önce Aegwynn tarafından sullar altına gömülen Sargerasın avatarının ta kendisi  son boss  olarak ise Sargerasın sağ kolu olan  ve en son sunwell' da defetiğimiz  Killjaden dan başkası değil.

Ayrıca  Blizzard oyunlarında gördüğümüz Brawl sistemide oyuna eklenerek PvP zevki artırılacak bunun yanında  birçok World Quest, ödül, ve vendor açabileceğiz. Emissary görevlerini ise Legion saldırısı altında kalacak bazı bölgeleri koruyarak yapabiliceğiz. Artifact silahlarınında genişletileceği bu yamada İki Trait’i birden geliştirebilen Relic’ler de oyuna eklenecek.Her sınıfa özel mount’ların da geleceği yama ile artık Broken Isles’ a uçabileceğiz.Bunun yanı sıra sınıf  Spec'lerinizde  hünerlerinizi gösterebileceğiniz görevler de geliyor. Görevleri bitirdiğinizde tarihi eserleniz olan Artifactlarınıza yeni görünümlerini kazandırabileceksiniz.

7.2 yamasında Return of the Karazhan da  bazı değişiklikler bizleri bekliyor olacak .Yeni yamayla birlikte Karazhan dungeon’u, Lower ve Upper olmak üzere iki bölüme ayrılacak ve Mytic ve Heroic olmak üzere yeni zorluklar eklenecek.

 Bu yamadan sonra  Illidan Stormage sözlerinden alıntı yaparak " benim gördüklerime sizde tanık oldunuz,Yüzleştiğimiz şeyi artık biliyorsunuz ,şimdi beni takip edin cehenemin içi olan Argusa gidiyoruz"diyebilirim. Tomb of Sargeras yamasından sonra Blizzard  Burning Legionun  asıl evreni olan Argusa gideceğimizi açıkladı.


31 Ekim 2016 Pazartesi

Sony 10 Kasım'da Playstation 4 Pro İle Oyun Keyfinizi Doruklara Çıkarmayı Planlıyor


Çocukluğumuzdan bugüne kadar Sony Computer Entertainment tarafından geliştirilen video oyun konsolu ve bir serinin markası olan Playstation çıktığı ilk günden beri bir çoğumuzun hayalerini süsleyen ve  karne hediyesi olarak alınması için uğruna ter döktüğümüz ,başından ayrılamadığımız, daha sonrasında evdeki ahali tarafından azarlanıp yaz tatili ve sömestıra kadar ders çalışmamıza sebeb olan ,hatta bazen derslerden kaçıp harçlıklarımızı atari salonlarındaki makinalara kaptırdığımız yegane teknolojik alet serisine bir yenisini daha ekliyor.Serinin şu an için son ismi olan Playstation 4  Pro 1699 TL fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Ne varki kimi teknoloji meraklı gruplara göre oldukça ucuz kimilerine göre ise karne hediyesi olarak alınamıyacak kadar pahalı belkide fiyat etiketi olarak sık sık mağazalarda,marketlerde,hatta pazarlarda dahi görebileceğimiz  9,99 tl, 10,99 tl gibi tüketiciyi düşündürmeye yönelik  fiyatlar ve alınamıyan nice 1 kuruşlarında Playstation 4 pro yu alıcak olanlar için akılarda ki soru işareti.

Kapitalist pazarlama stratejilerini bir tarafa bırakırsak Playstation 4 pro alıcaklılarına hem 4K çözünürlüğüne olabildiğince yakın bir çözünürlük, hem de buna oranla daha akıcı bir deneyimi sunmayı planlıyor.Ayrıca Sony'nin sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR ile uyumlu olucak . Bu sayede oyun keyfiniz doruklara ulaşıcak gerçeklikte yeniden şekilencek .

Playstation 4 pro için elinizde herhangi bir konsol bulunmuyorsa ve yeni bir konsol almayı düşünüyorsanız detaylar için Twitter üzerinden yapılan duyuruya bakabilirsiniz.

https://twitter.com/PlayStationTR?ref_src=twsrc%5Etfw



24 Ekim 2016 Pazartesi

World Of Warcraft Dünyasından Sonra The Elder Scroll'un Efsaneleride bir kart oyununda buluştu.

Warcraft dünyasından karakterlerin strateji tabanlı bir kart oyununa konuk olduğu  ve günümüzde en popüler kart oyunu haline gelen Hearthstone'nun strateji kısmının zayıflayıp giderek daha fazla şansa dayanması ve rng (random number generator) sistemine dayalı kartların artması oyunu yıllardır oynayanları isyan etme noktasına getirdi.İşte bu noktada Hearthstone'dan sıkılan bedenlere ilaç gibi gelecek bir oyun  Bethesda Game Studios tarafından  The Elder Scroll Legends adıyla oyun severleri ağırlıyor.

1992'den beridir çıkarılan ve beş oyunluk bir serinin ismi olan  The Elder Scroll serisinin efsaneleri bu kez tıpkı Heathstone gibi bir kart oyununda buluşuyor.Oyunda rng faktörü az da olsa var ancak oyununun strateji yönü daha ağır basmakta.İlk başlayanlar için oyunu öğretici film tadında bir story modu var.Ayrıca oyunda agility, willpower, strength, endurance, intelligence olmak üzere 5 çeşit kart tipi bulunuyor buda farklı kombinasyonlar üretmenize olanak sağlıyor.

Bu mod 20 chaptera ayrılmış durumda her geçtiğiniz chapterde size pack ve oyunun temel kartlarından birini veriyor böylece kısa sürede koleksiyonunuzu zenginleştirebiliyorsunuz.
Bethesda'nın bu konuda oldukça bonkör davrandığını söyleyebilirim.

Oyunun içerik kısmına geldiğimizde oyunda diğer kart oyunlarında pek görmediğiniz iki oyun mekaniği sizleri karşılıyor.Birincisi  dual lane  mekaniği ikincisi ise propercy mekaniği kısaca bunların ne olduğunu anlatmak gerekirse her oyuncu oyuna 30 canla başlıyor ve oyunda rune ismi verilen 5 taşı bulunuyor.

Canınız her 5 puan azaldığında bu taşlardan biri kırılıyor ve destenizin üstünden  elinize fazladan bir kart çekmenize olanak tanıyor.Ancak kartın üstünde Propercy yazıyorsa bu kartı oyuncu hiçbir mana bedeli ödemeksizin rakibin turuda dahil oynayabiliyor. Dual Lane mekaniğinde ise  oyunda kartlarınızı koyabileceğiniz alan field ve shadow lane olmak üzere ikiye ayrılıyor field lane üzerine oynadığınız kartlar açık hedef olarak ortaya konulurken shadow lane atığınız yaratıklar bir turluğuna görünmez oluyor ancak genede üzerlerinde speller ve atığınız kartların özel efektleri çalışıyor.Bunun dışında bir lane oynadığınız kart diğer lanedeki herhangi bir targeta saldıramıyor tabi blood dragon isimli legendaryi saymazsak.


Sizde RNG faktöründen sıkıldıysanız ve daha fazla stratejiden yanaysanız oyunu https://legends.bethesda.net/ adresinden ücretsiz olarak indirerek The Elder Scroll'un Efsaneleri arasında ki yerinizi alabilirsiniz.

.










18 Ekim 2016 Salı

Sizi Fırtına Gibi Sürükleyecek Bir Oyun Heroes Of The Storm



Uzun süredir Moba Türünde yeni bir oyun arayışındaydım yaklaşık 10 yıllık Dota 2 tecrübem ve bir kaç aylık LoL denemelerimden sonra  Heroes Of The Storm fırtınasına yakalanmış durumdayım.

Heroes Of The Storm moba tarihi açısından oldukça yeni ve gelişmekte olan sürükleyici bir oyun yaklaşık 1.5 yıl önce ortaya çıkan bu oyun tamamen ücretsiz ve hepinizin yakından tanıdığı Warcraft,Starcraft,Diablo, Overwatch gibi oyunlarla yaptığı her projeden alnının akıyla ayrılmayı bilen ve kitleleri peşinden sürükleyen Blizzard Entertainment tarafından piyasa sürüldü.

 Blizzard'ın tüm oyunları içerisinde bulunan kahramanların konuk olduğu bu oyun tamamen bireyselikten uzak ve takım oyunu üzerine kurulu yani diğer moba türlerinde bir oyuncunun diğer oyuncuya üstünlük sağlaması için oyun içinde bulunan Gold ve İtem gibi değerler söz konusu değil.Ama bu bir takımın diğer takıma üstünlük sağlayamıyacağı anlamına gelmiyor tabiki .

Oyunda item yerine talent sistemi var belirli seviyelerde belirli yeteneklerinizi güçlendirmeye yarıyor işin en güzel yanı ise solo yani tekil olarak oyunda seviye atlamıyorsunuz bunun yerine takımca seviye atlıyorsunuz yani oyunda minion yada creep keserek kazandığınız xp eşit miktarda takım arkadaşlarınızla bölüştürülüyor bu sayede herkes aynı seviyeye sahip oluyor.

Oyundaki Haritalar ve Görev sistemi

Blidiğiniz üzere Moba dünyasının 2 büyük devi olan  Lol de 4 farklı harita Dota 2 de ise 1 harita bulunmakta.

Heroes Of The Storm ise bu anlamda oldukça zengin bir içerikle karşılıyor oyuncuları toplam 12 adet haritası olan bu oyunda her haritanın farklı görevleri ve zorlukları var.Ancak bu sizi ürkütmesin çünkü bu haritalar her güncellemede yerini başka haritalara bırakıyor yani toplam oyunda 6 aktif harita olurken diğer 6 sı ise Custom game yani (özel oyunlar) haricinde oynanamıyor.

Peki bu haritalarda ne gibi görevler var ve görevler ne işe yarıyor diye soracak olursanız kimi zaman bir tapınağı ele geçirmeye çalışıyorsunuz kimi zaman bir ejderhanın içine girerek onu kontrolünüze alıp
kimi zamanda lanetli kargaların peşinden koşarak  karşı takımın main tower, core veya base dediğimiz ana üssünü yok etmeye çalışıyorsunuz.Tabi bunları yapmanız oyunu daha kısa sürede bitirmenize yardımcı olurken isterseniz push dediğimiz koridorları iterek de oyunu kazanabilirsiniz.


Oyun Modları :Oyunda oynayabileceğiniz 6 mod bulunmaktadır.En çok kullanılan modlar Quick match ,Ranked ve Custom game mod larıdır.

Training mode :Bu mod yeni başlayan oyuncuların bot dediğimiz yapay zekaya karşı oynayabilmelerine olanak sağlar.


Versus AI:Bu mod da oyuncular isterlerse başka oyuncularla birklikte yapay zekaya karşı oynayabilir.

Quick Match:Bu mod da oyuncular birbirleriyle 5 erli takım olucak şekilde eşleşerek birbirlerine karşı oynarlar.


Unranked Mod: Rank dediğimiz oyuncunun seviyesinin belirlenip eşleştirme sisteminin daha adaletli olması ve oyuncular arası rekabetin artırılması amacıyla yapılmış olan sisteme katılmadan önceki hazırlık sürecini geçirebileceğiniz bir mod.

Ranked Mode:Rekabet ortamının olduğu en fazla iki arkadaşınızla aynı takımda oynayabileceğiniz solo seviyenizin belirlendiği oyun modu

Team League: 5 kişi ile bir takım oluşturup girebileceğiniz ve takım seviyenizin belirlendiği mod

Custom Game: Özel oyun odaları kurup genelde eğlence amacıyla kurulan oyun modu

Eğer oyunu beğendiyseniz  http://us.battle.net/heroes/en/ adresinden indirebilir ve fırtınanın kahramanları arasında kendinize bir yer edinebilirsiniz.


Hakkımda

Ben Ozan Kalanç İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde  Gazetecilik Bölümü öğrencisiyim.Kendimi bildim bileli oyunlarla haşir neşirim Jetonlu Makinalardan Ateriye Ateriden Konsol ve Pc oyunlarına kadar giden bu yolculuğumda oyun oynamak kadar oyun oynayan kişileri seyretmekten ve insanlara yardımcı olmaktan da keyif alıyorum.

Sizlere kendi oynadığım oyunlar dışında hem pek bilinmeyen hemde güncel olan oyunları tanıtmak incelemek ve kendi deneyimleri yansıtmak amacıyla bir blog açma ihtiyacı duydum.

Hepinize İyi oyunlar ve bol şans diliyorum.