Bu Blogda Ara

12 Aralık 2016 Pazartesi

Robert E. Howard‘ın Öyküsünden Esinlenen Conan Exiles Yakında Bizlerle


2008 yıllında Funcom tarafından piyasaya sürülen ancak yeteri kadar ilgi görmeyen Age Of Conan  oyunundan sonra Funcom yeniden çalışmalara başlayarak geliştirdiği yeni oyunu Conan Exiles ile piyasaya sağlam bir geri dönüş yapmayı planlıyor.


Robert E.Howard‘ın  yaratığı çizgi roman karakteri olan Kimmeryalı  Conan'ın
 öyküsünden esinlenilerek yaratılan oyun 2017 yılının Ocak ayında  RPG türünde oyun severler ile  kurgusal bir sahnede yer alan  karakterlerin rollerini üstlenmesini bekliyor olacak.

Oyun  ana karakterin bir savaşçı olarak savaşmaya başlayarak bir ülke imparatoru olması şeklinde kurgulanmış.Bizde kendimize düşen görevleri yerini getirerek bu yolda ilerleyeceğiz peki nasıl ?

Öncelikle iyi bir motivasyon lazım çünkü gelecek oyun tamamen hayata kalmak üzerine kurulu.

 Oyunun başlangıç noktası bir çöl olacak dolayısıyla hayata kalabilmek için oyunda ilk arıyacağımız şey su ardından yiyecek ve daha sonra etraftaki malzemeleri toplayarak yapıcağımız bir barınak olacak. Temel ihtiyaçlarımızı karşılamaya başladıktan sonra artık lüks ihtiyaçlarımız için savaşabiliriz bazı bölgeleri işgal edip kendimize köle edinebilir daha sonra İmparator olduğumuzda onlara özgürlüklerini geri verebiliriz.Oyun hayata kalma odaklı diğer oyunlara benzer bir çok mekaniği içerisinde bulundursa da 1000'yıl sonra getirdiği kölelik sistemi ile sanırım benzerlerine olan farkını ortaya koyacak.

Bunun yanı sıra oyunda yüzyıllardır  İnsanoğlunun bir şeylere inandığı ve ortaya çıkardığı Tanrıların savaşlarına da şahit olacaksınız .

Oyunda taptığınız ve uğruna kurban adadığınız Tanrınız sizin için meydana çıkacak ve rakipleriniz belirli bir süreliğine Tanrınızın gazabını üzerlerinde hissedecek.


Oyun multiplayer ve Single player olmak üzer çoğu oyundaki gibi çoklu bir yapıda oynanabildiği gibi tek başınıza oynayabileceğiniz bir yapıda da olacak.

Karakter gelişimi ile başlayan ve hayatta kalma mücadelesini temel alan  bu oyunda  günümüzde bile hayata kalmak bu kadar zor iken son olarak sizin gibi prens ve imparator adaylarını motive edicek  ve birçok Conan hayranının hatırlayacağı  Robert E. Howard 'ın meşhur dizelerine götürüyorum.

"Şunu bilin ki Prensim, kabaran okyanusların Atlantis'i ve onun görkemli kentlerini yutmasından sonra Dünyada o güne değin görülmemiş bir çağ başlamıştı. Aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, Dünya üzerindeki imparatorluklar ve uygarlıklar, gökteki yıldızların mavi parıltıları kadar dağınık fakat belirgindi. İşte bu sıralarda Kimmeryalı Conan geldi. Çelik bilekli elinden kılıcını hiç bırakmayan bu kara saçlı, şahin gözlü yiğit tüm imparatorlukları sandallı ayağının altında çiğnemek istiyordu.."

Eğer sizde Conan Exiles 'da yaratacağınız karakterle birlikte böyle bir maceraya atılmak istiyorsanız yaklaşık olarak 7 hafta içinde erken erişim için  sunulacak oyunu http://store.steampowered.com/ adresinden temin edebilirsiniz.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder