Bu Blogda Ara

17 Kasım 2016 Perşembe

Watch Dogs 2 ile Daha Fazla Hack





Ubisoft'un gözde oyunlarından biri olan Watch Dogs bildiğiniz üzere 2013 te ilk akılı şehir olan Chicago'da ki elektirik şebekesine bir hacker tarafından virüs sızdırılması ile şehir hayatının alt üst olması ve sonrasında  bu olayın büyük şirketlerin ilgisini çekmesi üzerine Chicagoda'ki birçok büyük firmanın  bir araya gelerek insanların tüm yaşamını kontrol eden CtOS isimli işletim sistemini ortaya çıkarması ve bu sistem sayesinde  güvenlik kameraları, trafik lambaları, cep telefonları ve daha birçok elektronik cihaz tek bir merkezden yönetmeye başlamasını konu alıyordu.

 Oyunun ana karakteri Aiden Pearce ise bu durumu kendi çıkarları için kullanmaya başlıyor ve bir zamanlar ailesine saldıran ve yeğenini öldüren katileri  şehrin tüm sistemlerine sızarak  kulandığı profiler adlı cihaz ile bulmaya adıyordu. Oyuncular Aiden'ın elinde bulunan cihaz sayesinde şehri adeta  bir silah olarak kulanıyor çervesindeki insanların telefonunu dinleyebiliyor,trafik lambalarını, kameraları araçları hackliyerek ona bu yolda yardım ediyorlardı.

Ancak oyundaki hack sisteminin basit ve yeterince iyi olamaması oyuncuların bu yöntemi kulanmak yerine direk çatışmaya girerek bölümleri kolayca hatta neredeyse hiç hack'e bulaşmadan bitirmelerine sebeb oluyordu .Dolayısıyla oyunun ana mekaniği  hack den çok çatışmaya dönmüştü. Oyuncular hack'den nasibini alamamış ve oyun sıradanlaşarak oyuncuların bu kondudaki beklentilerini karşılayamamıştı.


Ubisoft bu kez Watch Dogs 2 ile beklentileri karşılamaya çalışyor. Hikayenin arka planını daha detaylı ve eğlenceli bir şekilde değiştirerek oyunculara aktaran aynı zamanda oyundaki Hack sistemlerinide daha fazla geliştirerek oyuncuların daha fazla hack yapabilmesine olanak sağlayan Watch dogs 2 ilk hikayedeki CtOs'un bir daha hacklenmemesi için yeni bir sürüm,yeni bir ana karakter  ve hikaye ile birlikte tüm sistemi yeniliyor .CtOS.2.0 ile artık nesneler değil hayatın kendisi hack'e musait hale geliyor.

Şuan için sadece Playstation 4 ve Xbox One  üzerinden oynanabilen oyun 29 kasım tarihinde Microsoft Windows'a da uyumlu hale getirilecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder