Bu Blogda Ara

5 Aralık 2016 Pazartesi

Aksiyon Ve Macera Arayanlara The Last Of Us:2 Duyuruldu


Sony'nin bu yıl oyun dünyasının önemli etkinliklerinden biri olan 3 ve 4 Aralık tarihleri arasında düzenlediği PlayStation Experience 2016 etkinlikleri bu sene Anaheim-California'da yapıldı.Etkinlikte  The Last of Us Part II' nin ilk fragmanı ile birlikte yayınlanması  aksiyon ve macera türündeki oyun severler 'in en çok merak ettiği ve beklediği oyunlardan birisi oldu.


Sony Computer Entertainment tarafından yalnızca PlayStation 3 için yayımlanan video oyunu Aralık 2011'de yayınlanmasının duyurulmasından sonra, günümüzde olduğu gibi  en çok beklenen oyunlar arasındaki yerini almıştı.

Özellikle karakterleri, alt metini ve kurgusuyla ön plana çıkan oyun insanı duygusal yönden etkileyen manzaraları ve Gustavo Santaolalla tarafından bestelenen müzikleri ile adeta bir sanat eseri gibi sizi içine çekiyor.

İlk oyun; tüm dünyayı saran ve bulaşanları birkaç saat içerisinde saldırgan yaratıklara dönüştüren salgın bir hastalığın başlamasından yirmi yıl sonrasını  konu alıyordu. Hastalık sebebiyle medeniyet büyük ölçüde kendini ilkel bir ortama bırakıyor  ve farklı gruplar hâlinde yaşamak zorunda kalan insanlar, hayatta kalabilmek için birbirleri  ile mücadele etmeye başlıyordu. Amerika Birleşik Devletleri'nde adeta  kıyamet sonrası niteliğinde geçen oyun, hastalığa karşı direnci olan  Ellie' isimli bir çocuğu orta yaşlardaki erkek karakterimiz  Joel 'ü kullanarak  Ateşböcekleri isimli ayrılıkçı bir gruba ulaştırmaya çalışıyorduk.Üçüncü şahıs görünümün kullanıldığı oyunda oyuncular Joel'un kontrolünü sağlarken, Ellie ise yapay zekâ tarafından kontrol edilirdi.

Oyunda bir nesnenin arkasına saklanarak düşmanlardan gizlenmek mümkündür.Oyunda bulunan hastalıklılar ise kendi içerisinde koşucular,izciler,tıkırdayanlar ve şişkinler olarak dört gruba ayrılmaktadır.Bu hastalığın bulaştığı insanlar arasında en kolay şekilde başa çıkabileceğimiz "koşucular" isimli tam olarak hastalığın etkisine girmeyen ancak hastalığa yakalanmayan diğer insanlara saldıranlardır. En zorlu rakiplerimiz ise adeta hastalıkla bütünleşen vücudunu hastalığın kendine has bir  bir zırhla kapladığı ve sizi tek bir ısırıkta öldürebilecek güçteki "şişkinler"dir.

 The Last of Us tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak kabul edilmiş .2012 ve 2013 yılları arasında birçok ödüle layık görülmüştür. Altın Joystick Ödülleri,Yılın Oyunu ödülleri gibi birçok ödül kazanmış ve bu sayede tarihteki en çok ödül kazanan oyunlardan biri haline gelmişti.


3 Aralık 2016 tarihinde PlayStation Experience etkinliğinde The Last of Us Part II'nin ilk fragmanında derin bir orman görüntüsü içinde  medeniyetin doğaya teslim olduğu bir yerde 14 yaşında ki Ellie'nin 19 yaşında  genç bir kız olduğunu eline gitarını alarak  şarkı söylemeye başladığını görüyoruz. Hikâyenin ilk oyundan yaklaşık olarak beş yıl sonrasını anlatacağı  Ellie'nin ise oynanabilir bir karakter olacağı açıklanırken oyunun müziklerinin ilk oyunun da bestecisi olan Gustavo Santaolalla tarafından besteleneceğide duyuruldu.

Aşağıdaki linkten The Last US:Part II ile birlikte Playstation Experience 2016 'nın birinci gününü izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=iJgzJZiys-c



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder