Bu Blogda Ara

19 Aralık 2016 Pazartesi

Quake Champions'la Efsane Devam Ediyor


Türkiye'ye internetin rötarlı bir şekil de gelmesi ve kişisel bilgisayarların pahalı olması nedeniyle İD Software tarafından 1996-97 senesinde çıkartılan  Quake ve Quake 2 gibi oyunlara başlama fırsatım hiç olmamıştı .
 

Ozamanlar henüz 5 veya 6 yaşındaydım  ancak serinin en sevilen oyunu olan Quake 3' e yetişebilmiştim. Hayatımda oynadığım ilk FPS oyunu olmasına rağmen sabahlara kadar hiç sıkılmadan benim ve  birçok insanın yapay zekaya karşı oynadığı oyun olmuştu .Tabi oyunda birde multiplayer özeliği vardı.



Bunun yanı sıra Türkiye'de internet kafe sayısının giderek artığı bir döneme denk gelmesi Q3'ün Türkiye'de giderek popülerleşmesinin de önünü açmıştı .

Q1 ve Q2 den ayrılan yönü ise yeni nesil Quake III Engine motorunun kullanılması aracılığıyla oyunculara gözle görülür bir görüntü kalitesi ve grafikler sunmasıydı. Ancak bundan daha önemlisi seri de ilk defa diğer oyuncuların birbirlerine karşı mücadele ettiği bir oyun olduğuydu.

Bu sayede arkadaşlarımızla yada başkalarıyla  yerel ağlar üzerinden  çevrimci olup odalar kurarak oyunu oynayabiliyorduk. Oyun içerik olarak seçtiğimiz karakterler aracılığıyla belirli bir oyun haritasında totalde takım olarak en fazla öldürme skorunu elde eden takımın  kazanması mantığına dayanıyordu.


Birçoğumuzun kendine has iyi kullandığı bir silahı vardı kimileri rocket launcherı kendini havaya sıçratmak için kullanırdı kimileri machine gun la etrafı tarardı kimileri ise rail gun la uzaktan avcı modunda pusuya yatardı. Benim ise en sevdiğim silah plasma gundu etrafa mavi mavi buz kristaleri sacar ve oldukça fazla hasar verirdi tek kötü yanı ise seri şekilde kullanıldığında şarjının çok çabuk bitmesiydi.



1999 yılında piyasaya sürülen Quake3 ten sonra ortaya çıkan ve serinin son oyunu olan Quake 4 ise oldukça başarılıdır senaryo modu korku ve gerilim sevenler için birebirdir ve Quake 3 ten sonra ID software'in kanaatimce en başarılı yapımıda olsa


piyasada fps oyunlarının sayısı giderek artsada eminim ki her birimizin gözleri bir zamanlar başından kalkmak bilmediğimiz Quake 3 ün devam versiyonu olacak şekilde hazırlanacak yeni bir oyunu aramaktadır. Ve sonunda her ne kadar geç kalınsa da o muhteşem karar alınmış ve Quake Champions ismiyle oyun adeta yenilenerek sevenlerine 2017'için gün vermişti.



Oyun adeta  Quake 3,'ün yenilenmiş hali gibi  yapımcılar, seride  grafikleri ile öne çıkan ve oyunculara akıcı oynanış imkanı sağlayan Quake III Arena ile tanıştığımız Multi Player tabanlı efsaneyi günümüzün teknolojisine uyarlıyarak yeni oyununda bizlere sunacak.

Quake Champions'un şuan için sadece Pc platformlarına yönelik çıkacağı bilinmekte açıkçası trailer 'ında eski karakterleri sevdiğimiz eski silahlarla yenilenen grafikler eşliğinde görmek bizi şimdiden heyecanlandırmış durumda.


 
İD Software tarafından geliştirilen oyunun dağıtımcısı ise The Elder Scroll serilerinden tanıdığımız Bethesda olacak.

Aşağıdaki Linke tıklayarak oyunun Trailer'ını izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=XKQUIdPJTBo










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder