Bu Blogda Ara

18 Ekim 2016 Salı

Sizi Fırtına Gibi Sürükleyecek Bir Oyun Heroes Of The Storm



Uzun süredir Moba Türünde yeni bir oyun arayışındaydım yaklaşık 10 yıllık Dota 2 tecrübem ve bir kaç aylık LoL denemelerimden sonra  Heroes Of The Storm fırtınasına yakalanmış durumdayım.

Heroes Of The Storm moba tarihi açısından oldukça yeni ve gelişmekte olan sürükleyici bir oyun yaklaşık 1.5 yıl önce ortaya çıkan bu oyun tamamen ücretsiz ve hepinizin yakından tanıdığı Warcraft,Starcraft,Diablo, Overwatch gibi oyunlarla yaptığı her projeden alnının akıyla ayrılmayı bilen ve kitleleri peşinden sürükleyen Blizzard Entertainment tarafından piyasa sürüldü.

 Blizzard'ın tüm oyunları içerisinde bulunan kahramanların konuk olduğu bu oyun tamamen bireyselikten uzak ve takım oyunu üzerine kurulu yani diğer moba türlerinde bir oyuncunun diğer oyuncuya üstünlük sağlaması için oyun içinde bulunan Gold ve İtem gibi değerler söz konusu değil.Ama bu bir takımın diğer takıma üstünlük sağlayamıyacağı anlamına gelmiyor tabiki .

Oyunda item yerine talent sistemi var belirli seviyelerde belirli yeteneklerinizi güçlendirmeye yarıyor işin en güzel yanı ise solo yani tekil olarak oyunda seviye atlamıyorsunuz bunun yerine takımca seviye atlıyorsunuz yani oyunda minion yada creep keserek kazandığınız xp eşit miktarda takım arkadaşlarınızla bölüştürülüyor bu sayede herkes aynı seviyeye sahip oluyor.

Oyundaki Haritalar ve Görev sistemi

Blidiğiniz üzere Moba dünyasının 2 büyük devi olan  Lol de 4 farklı harita Dota 2 de ise 1 harita bulunmakta.

Heroes Of The Storm ise bu anlamda oldukça zengin bir içerikle karşılıyor oyuncuları toplam 12 adet haritası olan bu oyunda her haritanın farklı görevleri ve zorlukları var.Ancak bu sizi ürkütmesin çünkü bu haritalar her güncellemede yerini başka haritalara bırakıyor yani toplam oyunda 6 aktif harita olurken diğer 6 sı ise Custom game yani (özel oyunlar) haricinde oynanamıyor.

Peki bu haritalarda ne gibi görevler var ve görevler ne işe yarıyor diye soracak olursanız kimi zaman bir tapınağı ele geçirmeye çalışıyorsunuz kimi zaman bir ejderhanın içine girerek onu kontrolünüze alıp
kimi zamanda lanetli kargaların peşinden koşarak  karşı takımın main tower, core veya base dediğimiz ana üssünü yok etmeye çalışıyorsunuz.Tabi bunları yapmanız oyunu daha kısa sürede bitirmenize yardımcı olurken isterseniz push dediğimiz koridorları iterek de oyunu kazanabilirsiniz.


Oyun Modları :Oyunda oynayabileceğiniz 6 mod bulunmaktadır.En çok kullanılan modlar Quick match ,Ranked ve Custom game mod larıdır.

Training mode :Bu mod yeni başlayan oyuncuların bot dediğimiz yapay zekaya karşı oynayabilmelerine olanak sağlar.


Versus AI:Bu mod da oyuncular isterlerse başka oyuncularla birklikte yapay zekaya karşı oynayabilir.

Quick Match:Bu mod da oyuncular birbirleriyle 5 erli takım olucak şekilde eşleşerek birbirlerine karşı oynarlar.


Unranked Mod: Rank dediğimiz oyuncunun seviyesinin belirlenip eşleştirme sisteminin daha adaletli olması ve oyuncular arası rekabetin artırılması amacıyla yapılmış olan sisteme katılmadan önceki hazırlık sürecini geçirebileceğiniz bir mod.

Ranked Mode:Rekabet ortamının olduğu en fazla iki arkadaşınızla aynı takımda oynayabileceğiniz solo seviyenizin belirlendiği oyun modu

Team League: 5 kişi ile bir takım oluşturup girebileceğiniz ve takım seviyenizin belirlendiği mod

Custom Game: Özel oyun odaları kurup genelde eğlence amacıyla kurulan oyun modu

Eğer oyunu beğendiyseniz  http://us.battle.net/heroes/en/ adresinden indirebilir ve fırtınanın kahramanları arasında kendinize bir yer edinebilirsiniz.


1 yorum:

  1. Çok güzel bir oyun herkese tavsiye ederim...
    Bilgilendirme için teşekkürler !

    YanıtlaSil