Bu Blogda Ara

2 Ocak 2017 Pazartesi

Tarihi Yugioh Efsanesi Artık Cep Telefonu ve Tabletler de Hayat Buluyor

Hayatımıza 100 krş karşılığın da aldıgımız kart paketleri ve Yugioh adlı efsanevi anime ile giren bir çoğumuzun dünyanın en iyi duelocusu olmak adına çocuk yaşta bu kartları koleksiyon yaptığı daha sonra ise bu koleksiyonların çeşitli sebeblerle dağıtıldığı bir oyundu Yugioh.

Gerçek hayata orjinal kartlarının ortaya çıkması ve bu kartların 100 krş dan haylice fazla olması, internetin ortaya çıkışı,doların yükselmesi, kart açıklamalarının ingilizce olması gibi daha sayabileceğim birçok nedenden ötürü özelikle Türkiye açısından oyun zamanla gerçek hayata ki oynanabilirliğini yitirmişti.Artık bir zamanın Mavi gözlü ejderhası, Exodia'sı,Karanlık büyücüsü,karakterleri kartları, her şeyi diğer bir çok şey gibi sanal dünyaya taşınmıştı.




Kimileri yukarıda saydığım sebeblerden ötürü oyunu bırakmıs kimileri ise eski bir hatıra olarak kart koleksiyolarını rafa kaldırmıştı.
Artık Yugioh yerini, kendisine birçok platforma yönelik oyun çıkarmayı amaç edinen Konami tarafından sanal dünyadaki oyunseverlere bırakmıştı.


Oyunun ilk serisi olan "Yugioh : Power Of Chaos" un  en çok beğendiğim oyun JTP(Joey in the passion) idi.Bu oyunda anim karakterlerinden biri olan Joey aracılığıyla yapay zekaya karşı duelo yapabiliyor üstüne her yaptığımız duelo sonunda yeni kartlar kazanabiliyordunuz.




Ayrıca LAN(Yerel Ağlar) üzerinden oynanan serideki ilk oyundu.Oyunu arkadaşlarımız oynayabiliyorduk ancak bunun için aynı ağda olmamız gerekiyordu ve duelo imkanlarımız kısıtlıydı.


Dolayısıyla günümüzde bu tarz eski oyunlar için oyunseverlerin sıklıkla kulandığ Hamachi adı verilen program sayesinde 
bir ağ kurup bu ağlarda arkadaşlık kurabiliyor birbirimizi ekleyip aynı ağ üzerinden dueleo atabiliyorduk.Ancak gerek programda kişi sayısının azlığı gerekse oyunu oynayan bir başka kişiyi bulmanın zorluğu sebebiyle bu olay göründüğü kadar kolay olmuyordu.


Daha sonra Yugioh online çıkmış başta ücretsiz gibi görünsede gelen güncelemeler ile 

birlikte oyunu oynamak adeta gerçek hayata orjinal kartlarını alıp oynamak kadar zorlu bir hale gelmişti. Ve bir kart koleksiyonu yapmak için epey para harcamanız gerekiyordu.

Tabi buna alternatif olarak YGOpro ve Dueling Network'ten de kısaca söz etmek gerek bu oyunlarda tüm kartlar açık ve ücretsiz oluşu yüz binlerce kart kombinasyonun var olması aynı zamanda oyunların FTK ve OTK desteleri ağırlıklı olmasına neden olmuştu.


Buda oynadığınız oyunun sadece taş, kağıt ve makastan ibaret olmasına yol açıyordu.Yani rakibiniz herhangi bir FTK (First Turn Kill) destesiyle ilk turda size hiç oyun oynama fırsatı vermeden oyunu kazanıyor siz ise sadece karşılık veremeden onu izliyordunuz.


Yada OTK(One Turn Kill) dediğimiz sıra size geçsede rakibinizin ilk turda yaptığı hamlelerden dolayı oyunda bulunan 3 tip (Spell/Trap/Monster) kartlarının da hiç bir işe yaramaması ve tek turda yenilmeniz anlamına gelen bir durum ile karşı karşıya kalıyor ve oyundan soğuyordunuz.


Bu bağlamda herkesin ihtiyacı olan kart sınırının olmadığı aynı zamanda JTP'deki gibi oyun oynayarak da insanların kart kazanılabileceği bir oyundu. Konami Nintendo ve Xbox üzerine bu oyunları geliştirmişti. Ancak gerek oyunların farklı platformda olması gerekse Nintendo ve Xbox'un Playstation serisinin gölgesi altında kalması Konami'yi gelişen teknoloji ve yeni platformlar üzerinde yeni bir oyun yapmaya itmiş.

Konami 2014'te her ne kadar diğer yugioh oyunlarında alıştıgımız seriliğe sahip olmasada 
 Yugioh Generation isimli oyununu Android ve İOS tabanlı sistemler için piyasaya sürmüştü.

Buna bir yenisini eklemek isteyen Konami Yugioh Duel Links isimli oyununu ise 2016'da
  Android ve İOS tabanlı sistemler için piyasa sürdü.


Yugioh Oyunlarını daha önce oynamamış yada animesini hiç seyretmemiş olanlar için oyundaki temel bilgileri vermek gerekirse  o
yuna her iki tarafta belirli bir sayıda yaşam puanıyla başlar. Oyunun amacı rakibinizin yaşam puanlarını 0 a indirmektir. Bunun için çeşitli kart kombinasyonlarını kullanmanız gerekmekte bu kartları oyun içi kart paketi alarakta elde edebileceğiniz gibi duelo kazanarak tıpkı JTP'deki gibi de elde edebilirsiniz.




Oyunda 3 tip kart var bunlar sihir,tuzak,canavar kartları bu kartların her birinin farklı efektleri olmakla birlikte en iyi stratejiyi bulmak ve üretmek ise size kalmış.Bunun dışında oyunda kaybetiğiniz kartlar graveyeard yani mezarlığa gider.Bu kartlar çeşitli kart efektleri sonucu tekrar çağrılabilir,elinize alabilir yada sahaya oynayabilirsiniz.


Ayrıca oyunda extra deck dediğimiz destenizin dısında çeşitli kart kombinasyonları ile çağırabileceğiniz en fazla 15 kart kapasitesine sahip bir yan deste de oluşturabiliyorsunuz.


Artık İt's time to Duel deme zamanı...



https://www.youtube.com/watch?v=2UAhCgSSLiE



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder