Bu Blogda Ara

28 Kasım 2016 Pazartesi

Tekken 7 İle Kavga Kaldığı Yerden Devam Ediyor


Namco Bandai firmasının  90 lar da piyasaya sürdüğü ve bir çoğumuzun ilk olarak atari kasetleri aracılığıyla tanıştığı Tekken , Street Fighter ve  Mortal kombat' la birlikte dövüş oyunlarının belkide atasıdır kendisi.

İlkokulda Atari kasetleri aracılığıyla tanıştığımız bu oyunlar atari kasetlerinden çıkıp daha etkileyici grafiklerle yenilenerek  yerlerini Dev makinaların oluşturduğu Atari Salonlarına bırakmıştır ozamanlar oyun oynamak oldukça pahalı ve zordur tam hatırlayamamakla birlikte 1 jeton 25 yada 50 krş tur ve kendimden örnek vermek gerekirse 2-3 arkadaşla birlikte 75 krş toplayıp 3 jeton alabilmek için yaklaşık 1.5-2kg demir toplamak ve  mahalenin hurdacısına satmak zorundaydık.

Bazen ise okul harçlıklarımızdan kalanları burada harcardık.Ayrıca Ozamanlar  makinalar sadece kendisine ait olan oyunu çalıştırmaktadır buda bir oyunu oynamak için yaklaşık 3-4 kişinin oyunun bitmesini beklemek demekti tabi bazen birileri sizin ardınızdan makineye jeton atarak size meydan okumak istemiyorsa.

Oyun basitir her oyuncunun yaşamını gösteren bir vardır  ve  kavga 2 round üzerinden başlar rakibini devirmek için makineyi iyi kullanan kazanır ya sıradaki rakibini bekler yada kaldığı bölümden yapay zekaya karşı oynamaya devam eder.Bizde bu şekilde yıllarca oynamaya atari salonlarına jeton atamaya devam ettik.

Taki playstation ortaya çıkana kadar playstation sonra atari salonları bir kaç yıl içinde kapanmaya yerlerini playstation kafelere bırakmaya başladı tabi ozamanlar tekken 2 atari salonlarındaki ilk 3 boyutlu dövüş oyunu olması onu daha ayrıcalıklı kılıyordu bir bakıma ve tatatam seri Tekken 3 ile playstation'da yoluna devam ediyordu.


Playstation çıktığında bayağı pahalı bir makineydi ama jetonlara ödediğimiz paranın yanında çok daha ucuzdu artık oyunlar jetona göre değil zamana karşı direniyordu.

Ozamanlar Amcamda bu makinalardan bir tane almıstı kendisine bende ailemden izin alarak 3-5 gün amcamlarda sabah 7 gece 3 'e kadar uyumadan Tekken 3 ü oynamaya başlamıştım.

Tekken'in sonunda bilindiği üzere stage denilen bölümleri bitirdiğinizde oyuna gizli karakterlerden biri daha dahil oluyor ve onu deneyebiliyordunuz.Benim açımdan herşey güzeldi taki playstation kapatıgımda mevcut bir hafıza kartı olmamasından dolayı kaybetiğim karakterleri görene dek favori karakterim ozamanlar bir çok kişininde favori karakteri olan Hwoarang'dı ve bir günde tüm karakterleri  kendisi aracılığıyla açmıştım  hatta bu karakter bir kaç aylığına karateye bile başlamama sebeb olmuştu oysa kendisi bilindiği üzere tekvandocuydu.


Daha sonra bildiğiniz üzere playstation 2 çıktı ve Tekken 3 ten sonra Tekken 4 ve 5 de yeteri kadar başarı sağlayamayan Namco firması Tekken 6 ile adeta tekrar hayata tutundu ve Tekken 7 ile hala  hayata kalmaya çalışıyor ve kavga kaldığı yerden  Arcade makinalar  yani Atari
Salonlarındaki o dev makinalar

üzerinden  Avrupada oynanmaya devam ediyor.PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows için ise oyun  2017 'de uygun hale getirilecek ve Unreal Engine 4 oyun  motorunu kullanıcak.Bu arada Street Fighter serisinden tanıdığımız Akuma'da Tekken 7 karakterlerinden biri olarak oyundaki yerini alıcak.


Tekken 7 oynanış videosu ve Trailerlarına aşagıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=20Tblfze4A8

https://www.youtube.com/watch?v=NVzfhaHL3Dc








17 Kasım 2016 Perşembe

Watch Dogs 2 ile Daha Fazla Hack





Ubisoft'un gözde oyunlarından biri olan Watch Dogs bildiğiniz üzere 2013 te ilk akılı şehir olan Chicago'da ki elektirik şebekesine bir hacker tarafından virüs sızdırılması ile şehir hayatının alt üst olması ve sonrasında  bu olayın büyük şirketlerin ilgisini çekmesi üzerine Chicagoda'ki birçok büyük firmanın  bir araya gelerek insanların tüm yaşamını kontrol eden CtOS isimli işletim sistemini ortaya çıkarması ve bu sistem sayesinde  güvenlik kameraları, trafik lambaları, cep telefonları ve daha birçok elektronik cihaz tek bir merkezden yönetmeye başlamasını konu alıyordu.

 Oyunun ana karakteri Aiden Pearce ise bu durumu kendi çıkarları için kullanmaya başlıyor ve bir zamanlar ailesine saldıran ve yeğenini öldüren katileri  şehrin tüm sistemlerine sızarak  kulandığı profiler adlı cihaz ile bulmaya adıyordu. Oyuncular Aiden'ın elinde bulunan cihaz sayesinde şehri adeta  bir silah olarak kulanıyor çervesindeki insanların telefonunu dinleyebiliyor,trafik lambalarını, kameraları araçları hackliyerek ona bu yolda yardım ediyorlardı.

Ancak oyundaki hack sisteminin basit ve yeterince iyi olamaması oyuncuların bu yöntemi kulanmak yerine direk çatışmaya girerek bölümleri kolayca hatta neredeyse hiç hack'e bulaşmadan bitirmelerine sebeb oluyordu .Dolayısıyla oyunun ana mekaniği  hack den çok çatışmaya dönmüştü. Oyuncular hack'den nasibini alamamış ve oyun sıradanlaşarak oyuncuların bu kondudaki beklentilerini karşılayamamıştı.


Ubisoft bu kez Watch Dogs 2 ile beklentileri karşılamaya çalışyor. Hikayenin arka planını daha detaylı ve eğlenceli bir şekilde değiştirerek oyunculara aktaran aynı zamanda oyundaki Hack sistemlerinide daha fazla geliştirerek oyuncuların daha fazla hack yapabilmesine olanak sağlayan Watch dogs 2 ilk hikayedeki CtOs'un bir daha hacklenmemesi için yeni bir sürüm,yeni bir ana karakter  ve hikaye ile birlikte tüm sistemi yeniliyor .CtOS.2.0 ile artık nesneler değil hayatın kendisi hack'e musait hale geliyor.

Şuan için sadece Playstation 4 ve Xbox One  üzerinden oynanabilen oyun 29 kasım tarihinde Microsoft Windows'a da uyumlu hale getirilecek.




7 Kasım 2016 Pazartesi

Blizzcon Video Oyun Konferansı 2016 'da World Of Warcraft Legion paketine 7.2 Yaması olarak Tomb of Sargeras'ı ekliyeceğini duyurdu













Blizzard’ın her yıl düzenli olarak ABD  Anaheim, Kaliforniya 'da yaptığı Blizzcon, en yeni oyunların ve oyunlara gelen yeniliklerin duyurulduğu  yer olmuştu. Bir zamanlar hepinizin bildiği gibi en prestejli eşyaların düştüğü Raidler WoW'un en güzide mekanlarıydı ve hala da öyle ancak zamanla çoğu oyuncunun  düzenli olarak raid yapamıyacak hale gelmesi  ve böyle bir organizasyona dahil olmadan diğer oyuncularla eş seviyeye gelmenin zorluğu bir yana raid eşyalarını kulanabilecek seviyeye gelmiş oyuncuların yapacak bir şey bulamaması ve giderek oyundan kopmaları "en popüler MMORPG oyunu" olarak  tanınan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş  Blizzard'ı harekete geçirerek  alternatif çözümler üretmeye yönlendirdi. Blizzard bu bağlamda Blizzcon 2016 da duyrulan Legion genişleme paketi ile oyuncuların geri döneceğini ve tekrar eski gücüne kavuşucağını söylemişti ve görünen o ki verdiği sözü tutmaya kararlı.

7.1 Return Of The Karazhan yamasıyla birlikte oyuncuların en sevdiği eski mekanlardan biri olan Karazhanı yenileyerek  ilgiyi üstünde toplamayı başaran Blizzard bu kez Wow tarihindeki en büyük kötü adam olan Sargerasın mezarının kapısını oyunculara açıyor.Bildiğiniz üzere burayı son kez ziyaret eden ve Sargerasın gücünü elde etmeyi amaçlarken Sargeras tarfından kandırılan belkide Sargerastan sonraki en büyük kötü diyebileceğimiz  Guldan'ın hayatına mal olmuştu .Bu  yüzden dikkatli olmalı ve bir üs kurup saldırı planı hazırlamanız sizin için faydalı olucaktır.

Peki Tomb Of Sargeras'ta Bizi Neler Bekliyor Olacak

 Tomb of Sargeras Raid’in de 9 boss var ve burada savaşmamız için  Legion  ordularının yanı sıra Naga  kuvvetleri de  onlarla birlikte bizleri bekliyor olacak. Bosslar  hakında bilgi vermek gerekirse Boss’lar dan biri  yıllar önce Aegwynn tarafından sullar altına gömülen Sargerasın avatarının ta kendisi  son boss  olarak ise Sargerasın sağ kolu olan  ve en son sunwell' da defetiğimiz  Killjaden dan başkası değil.

Ayrıca  Blizzard oyunlarında gördüğümüz Brawl sistemide oyuna eklenerek PvP zevki artırılacak bunun yanında  birçok World Quest, ödül, ve vendor açabileceğiz. Emissary görevlerini ise Legion saldırısı altında kalacak bazı bölgeleri koruyarak yapabiliceğiz. Artifact silahlarınında genişletileceği bu yamada İki Trait’i birden geliştirebilen Relic’ler de oyuna eklenecek.Her sınıfa özel mount’ların da geleceği yama ile artık Broken Isles’ a uçabileceğiz.Bunun yanı sıra sınıf  Spec'lerinizde  hünerlerinizi gösterebileceğiniz görevler de geliyor. Görevleri bitirdiğinizde tarihi eserleniz olan Artifactlarınıza yeni görünümlerini kazandırabileceksiniz.

7.2 yamasında Return of the Karazhan da  bazı değişiklikler bizleri bekliyor olacak .Yeni yamayla birlikte Karazhan dungeon’u, Lower ve Upper olmak üzere iki bölüme ayrılacak ve Mytic ve Heroic olmak üzere yeni zorluklar eklenecek.

 Bu yamadan sonra  Illidan Stormage sözlerinden alıntı yaparak " benim gördüklerime sizde tanık oldunuz,Yüzleştiğimiz şeyi artık biliyorsunuz ,şimdi beni takip edin cehenemin içi olan Argusa gidiyoruz"diyebilirim. Tomb of Sargeras yamasından sonra Blizzard  Burning Legionun  asıl evreni olan Argusa gideceğimizi açıkladı.