Bu Blogda Ara

9 Mart 2018 Cuma

Blizzard Heroes Of Storm'da Rekabeti Ve Takım Ruhunu Canlandırma Peşinde


Moba oyunlarının günümüzdeki iki devi League of Legends ve Dota'nın her ne kadar gerisinde kalmış olsa da Blizzard'ın desteğini esirgemediği Heroes Of The Storm
moba dünyasına tamamen bireysellikten uzak ve takım oyununun ön planda olduğu
farklı bir pencereden girmiş ancak vaat ettiği takım ruhunu tam olarak oyuncularına yansıtamamıştı.


Bu sebeple Blizzard geçtiğimiz yıl Blizzcon'da Heroes Of The Storm için elinde tutmuş olduğu kartları artık masaya sürmeye başladı.Bu kartlardan biri oyunda ki comunucation eksikliğini gidermeye yönelik olan voice chat yani sesli konuşma sistemiydi. Şuan moba oyunları içerisin de sadece dota da bulunan bu özellik geçtiğimiz ay Heroes Of The Storm 'a getirildi.


Peki ne değişti? Açıkçası artık oyun daha heyecanlı bir hale geldi ve daha fazla takım ruhunu oyun alanına yansıtabilir olduk .Özelikle saniyelerin dahi oyununuzun sonunu etkileyecek derece de önemli olduğu  bir takım oyunu oynuyorsanız bir yandan yazmanın bir yandan da takımla hareket etmenin ne kadar zor olacağını tahmin edebilirsiniz.Ancak tabi ki voice chat'in artıları olduğu kadar eksileride vardı.

Aslında daha çok iletişim kanalının nasıl ve ne amaçla kullanıldığına bağlı olarak değişen artı ve eksilerdi bunlar kimileri sadece kavga etmek yada bir önceki oynadığı oyunda yaşadığı olumsuzlukları başkalarına aktarmak amacıyla kullanacaktı bu iletişim aracını kimileri ise genel amacına uygun olarak daha fazla takım ruhunu oyuna yansıtmak ve oynadığı oyundan daha fazla keyif almak için kullanacaktı.

Ancak oyunları seven ve eğlenmeyi bilen insanlar olarak işe iyi tarafından bakmak gerek artık Etc ile biri ulti atığında içinizden "ah keşke bende şurada olsaydım" veya "neden solo ulti atı ki şimdi bu ?"demeyeceksiniz artık takımınızla daha da bütünleşecek ve tek bir vücut halinde oynayabileceksiniz.

Sıra Blizzard'ın Diğer Bir Önemli Kartı Olan Eşleştirme Sistemi'nde


Blizzard hernekadar oyuncularının çoğunun şikayetçi olduğu eşleştirme sistemini daha önce diğer mobalar da olmayan eşi benzeri görülmemiş bir  şekilde  değiştireceklerini açıklasa da uygulamada büyük bir başarısızlığa uğramış oyuncularını hüsrana uğratmıştı.

Ardından oyuncularından canlı sunucularda yaşadıkları teknik aksaklıklardan dolayı özür dileyen firma bu konuda çalışmaya devam ettiklerini sorunun yeni eşleştirme sisteminden kaynaklanmadığını düşündüklerini ancak 2017-2018 sezonu için bu sistemi bir süreliğine durduracaklarını açıklamışlardı.


2018 sezonu başladı şimdi ise akıllarda kalan tek soru bu sistemin yenilenen hali ile ne zaman getirileceği bildiğiniz üzere çoğu moba'da takımlar yenildiğinde kimin ne
şekilde yada ne kadar iyi oynadığına bakılmaksızın herkes eşit ölçüde sabit bir puan kaybediyordu.

Oysa Blizzard'ın açıkladığı bu sisteme göre "her oyuncu kendi bacağından asılacak "
yani oyunda yaptığınız combolar'dan tutunda kastığınız xp ye kadar ayrı bir puan alacaksınız ve bu puanlar maç sonu aldığınız sabit puanınıza eklenecek böylece iyi oynayanla oyun içersin de kötü oynayan birbirinden ayrılacak buna göre puan alacak.

Anlaşılan Blizzard eşleştirme sistemini düzelttiği ve sevenlerini tekrar hüsrana uğratmadığı sürece 6 mart tarihi itibari ile başlayan yeni sezonun ilerleyen dönemlerinde Heroes Of The Storm 'la bizi fırtına gibi arkasından sürükleyecek.